Mięsne
- Boeuf strogonow
- Duszony schab z morelą w sosie miodowym
- Eskalopki w cytrusowej marynacie
- Golonka Staropolska na piwie
- Gołąbki po Warszawsku
- Kotlet po Mazursku
- Kotlet wiejski (schab zawijany z pieczarką i cebulką)
- Kotlet schabowy w sosie kolendrowym
- Pierogi palce lizać (z mięsem)
- Polędwiczki wieprzowe w skórce z migdałami
- Schab nadziewany pomarańczą
- Schab karkowy pachnący szałwią
- Schab karkowy w sosie myśliwskim
- Schabowy a,la Wiener Schnitzel
- Zrazy wołowe
- Żeberka na miodzie
- Żeberka na białym winie po Chorwacku
Drobiowe
- Bioderko z kurczaka faszerowane jabłuszkiem
- Gordon bleu (pierś z indyka z serem żółtym i szynką)
- Kaczka po Polsku w sosie żurawinowym
- Kotlet „Dom w Ogrodach” w sosie grzybowym – Specialite De La Maison
- Piccata z kurczaka z sosem z czerwonego pesto
- Pierś kurczaka o smaku chorizo
- Pierś z indyka w zalewie pomarańczowej
- Soczyste dramstiki z kurczaka
- Szaszłyk drobiowy
Rybne
- Dorsz na pierzynie z porów
- Halibut w sosie majonezowym
- Krewetki po meksykańsku
- Ryba w ziołowej polewie
- Sola w sosie bazyliowym
- Stek z łososia z salsą z papai
Wegetariańskie
- Aloo Kofta w wersji wegetariańskiej
- Brokułowe kotleciki
- Cukinia zapiekana z kurkami
- Fuczki
- Pierogi palce lizać (z kapustą i grzybami)
- Placuszki z cukini